martes, 14 de junio de 2016

ELS ANTIÀCIDS

ELS ANTIÀCIDS: principal efecte secundari

FONAMENT TEÒRIC
-L'acidesa d'estómac és un símptoma habitual després d'una gran ingesta de menjar o lípids. L'estómac produeix un excés d'àcid que puja pel primer tram de l'esòfagi produeix l'acidesa d'estómac. 
-Un antiàcid actua disminuint el pH dels àcids de l'estómac, que en un procés de digestió es troba entre 2 i 3.
-L'acidesa es pot evitar consumint una quantitat moderada de menjar, sense excés de lípids.
-Quan ens prenem un antiàcid l'acidesa de l'estómac en procés de digestió es neutralitza, el pH disminueix.

PROCEDIMENTS
1- Omplim una tercera part d'un tub d'assaig amb àcid clorhídric (HCl).
2- Aboquem una espàtula de bicarbonat de sodi (Na2CO3).
3- Observem la reacció química que es du a terme.

RESULTATS
Hem pogut observar que en mesclar el bicarbonat amb l'àcid clorhídric sorgeixen unes bombolles que pugen a la superfície. És el gas que es produeix en aquesta reacció química juntament amb les sals neutres. Podem fer aquest mateix experiment en un espai tancat, simulant un estómac (fent servir una bossa de plàstic i lligant-la amb un nus just després d'afegir-hi el bicarbonat de sodi, com si el nus fos l'esfínter de l'estómac ). Si fem això podem veure que la bossa de plàstic s'infla per culpa del gas, a causa de la reacció química entre les dues substàncies. Aquest canvi de volum en el cos humà provoca una sensació d'inflor a l'estómac.

No hay comentarios:

Publicar un comentario